Ten błąd był na 100% od jakiegoś chwilowego braku prądu itd na kilku zagranicznych forach pisali i zawsze przyczyną był słaby aku albo alternator.rypik pisze:No tak ale w upalne dni wentylator elektryczny pracujący na 90 czy 100% nie jest niczym nienormalnym ? Jak stoisz, skraplacz się gotuje więc wentylator musi go schładzać żeby klima działała.
Ja Ci proponuje zdjąć wtyczkę z altka, i podczas jazdy zamknąć kogoś w bagażniku i zmierzyć ładowanie, albo poprostu zdjąć dolną osłonę kolumny i ze stacyjki zmierzyć bo tak samemu jest prościej - tam jest wtyczka i można ładnie w nią wpiąć mierniczek i nie trzeba trzymać kabelków
Owszem jak bateria jest słaba różne jaja się lubią dziać, ale jak masz nowy akku i szczotki w altku to nie martwiłbym się na zapas.
Switching-on time hyd. unit. może wyskoczyło bo bateria była za słaba, a może poprostu coś tam w skrzyni strajkuje czego nie życzę.
Mnie po prostu zdziwiło,że po regeneracji ładowanie jest 13.8 a jak robi się duże (może nie naturalne obciążenie w stylu klima podgrzewanie szyby,foteli itd) obciążenie spada nawet do 12,8-13,0. Myślałem,że jest źle ale alternator wyjmowałem ponownie do sprawdzenia i na stole jest ok a dodatkowo w 3 innych E46 jest nawet gorzej niż u mnie więc chyba tak ma być.
Druga sprawa może Ty Rypik będziesz wiedział jak jest z wentylatorem elektrycznym w E46 M3.
U mnie zaczyna pracować nawet jak klima jest nie włączona a płyn ma około 70-80 stopni pracuje na średniej prędkości.
Jak płyn ma około 90 stopni to już potrafi chodzić szybko czasem na max nawet bez klimy. A jak jest klima i płyn w okolicy 90 stopni to zazwyczaj chodzi na max.
Zastanawiałem się nad wymianą czujnika tego na wężu przy chłodnicy na dole ale odczyty na inpie pokazuje dobre dlatego dziwi mnie,że tak szybko załącza się wentylator.